Pillebrænder Ecotec/Bioline A3 15kW

 

 

 

Montering af min hjemmelavede niveavagt

Køb sættet "Niveauvagt" her på min hjemmeside for 100 kr plus forsendelse For at kunne montere senderen og modtageren, skal de på en eller anden vis limes på hvor de gamle sad. Jeg har selv brugt POR15 Epoxy Putty som består af 2 slags modellervoks man ælter sammen. Det bliver stenhårdt efter en lille time. Man kunne sikkert også bruge tyggegummi !
I Hem og Fix kan dette købes for 60 kr og ligner også modellervoks. "Tyggegummiet" lægges i en pølse rundt om niveavagten

 

 

 

 

Nye viklinger på spolen til den interne gearmotor

 

Jeg skulle starte min pillebrænder op, da den efter et par minutter holdt op med at køre. Der var ikke længere lys i kontrolpanelet. Sikringen på 2A var sprunget. Jeg havde heldigvis en anden sikring liggende på 2,5A og fik den skiftet. Intet skete andet end at blæseren kørte konstant Efter lidt fejlsøgning kunne jeg konstatere at spolen på den interne gearmotor var defekt. Dette kunne jeg måle med et multimeter, da der ikke var nogen forbindelse mellem spolens ender (der hvor 220 V tilsluttes). Husk at der er 220 volt over spolen selvom du slukker på kontrolpanelet, derfor sluk på afbryderen der fører strøm til kontrolpanelet.

Så var det bare at finde en ny reservedel på nettet, men spolen findes ikke længere som reservedel. Man skal købe en helt ny gearmotor til en vanvigtig pris af 1850 kr. Gearmotoren til en TB mini kunne vist også bruges, men kostede næsten 1000 kr..Nej tak der må være en anden løsning.

 

Tranformeren (spole med jenkerrne) afmonteres vha 2 torx skruer som holder rotoren. Hold styr på skiverne som er bag rotoren. Når transformeren er afmonteret skal åget slås af som holder spolen. Dette gøres ved at bruge et stemmejern man slår forsigtigt ind i sprækken mellem ukernen og åget.

 

Åget og spole adskilt fra ukernen Den blanke komponent er en termosikring, burde ikke være defekt.
U-kernen Åget pillet ud af spole
Så kommer det store arbejde med at vikle al tråden af spolen for at finde det sted den er brændt over. Jeg brugte et bræt til at vikle det over på. At finde brudet tog en time og var helt nede i bunden af spolen. Brudet blev loddet sammen ved at skrabe enderne fri for lak. Husk at lukke brudet med noget tape eller lak/neglelak/termoflex. Det er vigtigt at notere tegne på spolen hvilken vej vindingerne i spolen er viklet Så skal hele tråd lægges tilbage i spolen, den rigtige vej. Du skal være lidt omhyggelig med at få lagt vindingerne lidt tæt, da der ellers ikke er plads til hele tråden. Dette tog også en lille time. Læg termosikringen tæt på vindingerne og kør gennemsigtig tape hele vejen rundt om spolen er par gange
Sæt åget i spolen og bank det på u-kernen igen. Dernæst er det bare at montere tranformeren igen på gearmotoren. Check at motoren kører den rigtige vej (mod uret)

 

 

Ny propel/blæser på den interne gearmotor

 

Efter  mange års slid begyndte vingerne på blæseren/propellen at knække af. En ny kunne bestilles til en pris af 95 kr. Igen en vanvigtig pris på en reservedel der burde koste 10 kr.. Der er åbenbart nogen der skal tjene rigtig mange penge på reservedele.

Jeg fandt en CPU-blæser 12V fra en gammel PC. Jeg vil tro at man kan finde disse blæsere i meget andet elektronik hvor der er brug for lidt køling. Gå evt ned på containerpladsen og spørg om du må tage en.. Alternativ er at købe i en elektronikbutik.

CPU-blæser fra en gammel PC Bræk propellen ud og fjern indmaden. Bor et lille hul i centrum og brug evt en rival til at gøre hullet større. Hellere for lille end for stort
Dernæst presset propellen ind over motorens aksel. Du har nu en blæser der er bedre end den orginale. Husk at vende blæseren den rigtige vej så den blæser luft ind mod spolen og jernkernen

 

 

 

 

 

Lav dine egne slusevinger

 

At lave sine egne slusevinger er en god forretning, da de på nettet ellers koster mellem 350-450 kr incl forsendelse. Hul i hovedet !!. Mine egne hjemmelavede slusevinger kører nu på 2. fyringssæson. Du kan downloade en svensk monteringsvejledning af slusevingerne her

 
Køb et skæreunderlag i en boghandel eller hos Panduro Hobby. Kan købes for ca 50-60 kr. De er 2 eller 3 mm tykke. Begge tykkelser kan bruges. Jeg bruger et bordrundsav til udskæring. Størrelse er 61 mm * 61 mm. Hvis du er heldig kan du lave 12 stk af en plade.
Nu skal der bores huller. Som skabelon bruges den gamle slusevinge. Hullerne laves med et 8 mm bor. Jeg borer kun 2 slusevinger adgangen Skabelonen holdes fast med en Quick Grip
4 stk slusevinger. Kan også købes af mig for 100 kr. hvis man ikke selv gider lave dem. Man skal også for en ordens skyld affase kanterne med en lille skarp høvl.

 

www.perholm.dk © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

www.perholm.dk