Fyr med korn med din Ecotec/Bioline A3 15kW

 

Jeg har i mange år fyret med korn + træpiller i min Ecotec. Dog stoppede jeg med dette i en årrække idet jeg synes det var for besværligt og tidskrævende at blande korn og træpiller. Først hældte jeg 2 sække træpiller i min beholder (2 * 16 kg) dernæst en spand korn (ca. 7 kg hvede). Dette fortsatte jeg med til beholderen var fuld. Jeg gik længe og pønsede på en anden løsning: 1 beholder med korn, 1 beholder med træpiller og en frekvensomformer til at blande i det rigtige forhold 30 % korn og 70 % træpiller.

 

Når man fyrer med korn skal man huske at rense sin Ecotec hver uge da der kommer meget aske.

 

Det er et projekt der kræver teknisk indsigt i AC-motorer samt hvordan man styrer en frekvensomformer med et digitalt signal. Manualen er på 250 sider med teknisk engelsk. Jeg har desuden måtte lave et print med et relæ der hele tiden fortæller min frekvensomformer hvornår min styreboks fra Ecotec'en aktiverer sin snegl til træpillerne.

 

Svært projekt, men en fantastisk følelse når det lykkes.

 

 

Nede hos den lokale smed fik jeg lavet denne forgrening Jeg fandt en brugt snegl, gearmotor og flexslange
Gearmotor Sneglen er ført ned i en 100 liters beholder med korn
Her er min snegl til træpillerne Dette er min frekvensomformer der kan styre hastigheden på min snegl. Det er en Omron Varispeed V7 som jeg købte billigt på DBA.

 

 

www.perholm.dk © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

www.perholm.dk